måndag 3 december 2012

Jag letar en bra ryggsäck..

När man skall bege sig för fot flera mil rakt ut i ingenstans på en radioexpedition så vill man naturligtvis bära så få kollin som möjligt, så lätt utrustning som möjligt och naturligtvis skydda den burna elektroniken så bra som möjligt. Dessutom måste det vara bekvämt att bära.

Att hitta en lämplig ryggsäck för ändamålet har varit något som jag lagt lite tid på och resulterat i några intressanta möjligheter.

No 1. är LowePro Rover 45L AW (Finns även en 35L modell)


Kamerautrustning går att omvandla till Radioutrustning i texten nedan ;-)

CyberPhoto skriver: En ryggsäck som har både plats för din kamerautrustning och din campingutrustning. Den är tänkt för friluftsmänniskor som ska vandra i skog och mark.

Den nya ryggsäcken har ett fjädringssystem med ventilerande nät som ökar bekvämligheten när du vandrar med tung packning. Den har också anpassningsbara axelremmar.

Kameran går att komma åt från toppen av ryggsäcken eller från en öppning på framsidan. Om du inte vill använda den som kameraryggsäck så kan man ta ut insatsen och få en friluftsryggsäck.
Utanpå finns fästremmar för stativ och en ficka för en vätskereserv. Ryggsäcken har allvädersskydd samt reflexer för att öka synligheten, som en säkerhetsaspekt.

Förutom ovanstående så tycker jag mycket om  både Peli och B&W´s Hardcase nedan som finns i flera storlekar och modeller. Ett oerhört bra skydd för utrustningen mot både stötar och vatten.
Peli 1450 Hardcase med skumplast
Peli 1065CC för exempelvis en surfplatta
B&W Outdoor case typ 61 med avdelare

Vill du läsa mera om ovanstående Hardcases så hittar du den bland annat på CyberPhoto här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar